Weekendje naar Londen

Een weekend Londen is echt onvergetelijk. Het is niet zo vreemd dat deze Britse hoofdstad miljoenen toeristen per jaar ontvangt. Deze stad biedt u namelijk heel veel mogelijkheden. Tijdens uw weekend in Londen kunt u dus heel veel uitstapjes maken. Zo kunt u er geweldig shoppen en veel musea en andere bezienswaardigheden bezoeken. Tijdens uw weekend Londen zult u zich dus zeker niet gaan vervelen. Eerder komt u tijd te kort. Het fijne aan een weekend naar Londen gaan is, dat u niet veel reistijd kwijt bent. Bovendien kunt u er heen met de bus, het vliegtuig, boot of auto.Buckingham Palace

Een weekend in Londen is niet compleet zonder dat u het wisselen van de wacht bij Buckingham Palace heeft gezien. Ondanks het feit dat het zo’n toeristisch gebeuren is, blijft het bijzonder om dit een keer mee te maken. Om er zeker van te zijn dat u tijdens uw weekend Londen dit spektakel een keer ziet, kunt u het beste het schema bekijken, welke bij het paleis hangt. Hier staan de tijden vermeld wanneer er een wisseling plaatsvindt. De hele ceremonie duurt drie kwartier.

St. Paul’s Cathedral

Een andere bezienswaardigheid die u tijdens uw weekendje Londen zeker moet bezoeken is de St.Paul’s Cathedral. Dit is werkelijk een prachtig gebouw. Zo is de koepel bekroond met een gouden kruis. Via een spiraaltrap kunt u deze kerk beklimmen. Eerst komt u dan aan in de Whispering Gallery, waar u tegen de muur kunt fluisteren. Als u dat doet kunnen ze u aan de overkant verstaan. Na een verdere klim, komt u terecht in de Stone Gallery, gevolgd door de Golden Gallery. Zo bereikt u uiteindelijk de koepel. In de laatste twee zalen kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over Londen. Dit maakt uw weekend Londen dus nog onvergetelijker.

British Museum

Verder is het een tip om gedurende uw weekend in Londen, een bezoekje te brengen aan het British Museum. In dit museum kunt u onder meer Egyptische mummies zien, Romeins zilverwerk uit de vierde eeuw, voorwerpen uit een Angelsaksische begraafplaats en nog veel meer. Het is bijna onmogelijk om gedurende uw weekend Londen alles in dit museum in één keer te bezichtigen. Het is namelijk ontzettend groot. Om u bij uw keuze te helpen heeft het museum drie rondleidingen samengesteld.

Tower Bridge en Westminster Abbey

Andere voorbeelden van bezienswaardigheden die u tijdens een weekend in Londen kunt bewonderen zijn de Tower Bridge en Westminster Abbey. De Tower Bridge is een van de meest bekendste gebouwen van Londen. Hier kunt u meedoen aan de Tower Bridge Experience. Hierbij loopt u over de bovenste loopbruggen, waar u kunt genieten van het mooie uitzicht. Westminster Abbey is een andere tip voor uw weekend Londen. In deze kerk werden bijna alle bekende Britse monarchen gekroond en begraven. De huidige kerk is gebouwd in de dertiende en veertiende eeuw. Wanneer u tijdens uw weekend in Londen een bezoekje brengt aan deze kerk, dan zult u zich verbazen over het interieur. Dit is namelijk prachtig. U ziet hier veel beelden van filosofen, heiligen en koningen en religieuze relikwieën.

Madame Tussaud’s

Wanneer u een weekend in Londen bent, dan krijgt u ook nog eens de kans om beroemdheden te zien. Dit kan namelijk in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud’s. Een afdeling in dit museum is helemaal gewijd aan de sterren, Superstars of Entertainment.

Shoppen in Londen

Ook wanneer u van shoppen houdt, is het een absolute aanrader om een weekend naar Londen te gaan. Gedurende uw weekend in Londen kunt u dat hier namelijk uitstekend doen. Londen is namelijk een waar paradijs voor shopaholics. Deze stad biedt u een enorm aanbod van boetieks, winkels, warenhuizen en markten. Het grote en diverse winkelaanbod is een van de redenen waarom veel mensen een weekend naar Londen gaan. Oxford Street is de bekendste winkelstraat van de stad. Hier vindt u onder meer het warenhuis Selfridges. Verder treft u hier veel internationale winkelketens. Als u een antiekliefhebber bent, dan kunt u uw slag slaan in Notting Hill. Hier zijn heel veel antiekwinkels te vinden, maar het is ook de wijk van de populaire Portobello Road Market. Hier wordt kleding en antiek verkocht.

Kom tot ontspanning in Hyde Park

Wanneer u nog tijd over heeft gedurende uw weekend in Londen, dan kunt u tot ontspanning komen in het Hyde Park. In dit park zijn veel voorzieningen te vinden, zoals speelterreintjes, wandelpaden, bowlingbanen en er worden poppenshows gegeven. U kunt hier heerlijk bijkomen van alle activiteiten die u tijdens uw weekend in Londen al heeft ondernomen.

© 2015 last minute Netwerk